Πως να αγοράσεις Instagram Likes (και γιατί είναι κακή ιδέα)

Τα κοινωνικά δίκτυα παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη και εξέλιξη μιας επιχείρησης, γιατί συμβάλλουν στην προβολή και τη διαφήμιση των προϊόντων ή υπηρεσιών της, και με τις σωστές κινήσεις, αυξάνουν την αναγνωρισιμότητα της και κατ’ επέκταση τις πιθανότητες να επιτύχουμε μεγαλύτερες πωλήσεις.

Το Instagram είναι η δεύτερη δημοφιλέστερη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, καταφέρνοντας να προσαρμόσει το περιβάλλον της πλήρως στις ανάγκες των επιχειρήσεων, παρότι είχε ξεκινήσει αρχικά ως μια πλατφόρμα για τους λάτρεις των φωτογραφιών.

Η χρήση του ως εργαλείο προβολής των επιχειρήσεων έχει αναπτυχθεί με ραγδαίους ρυθμούς. Ο νέος αλγόριθμος του Instagram χρησιμοποιεί το engagement ως την πιο σημαντική μέτρηση για να καθορίσει τη δημοτικότητα μιας δημοσίευσης. Ουσιαστικά, σε όσους περισσότερους αρέσουν και σχολιάζουν τις αναρτήσεις μας, τόσο περισσότερο οι δημοσιεύσεις θα προβληθούν σε ένα ευρύτερο κοινό.

Η σπουδαιότητα του engagement είναι ένας σημαντικός λόγος για να αγοράσει κάποιος Instagram Likes και σίγουρα μοιάζει μια δελεαστική επιλογή. Δεν είναι όμως η σωστή!

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα Likes είναι πολύ σημαντικά για την επιτυχία ενός Instagram λογαριασμού.

Εάν για παράδειγμα εργαζόμαστε σε ένα ζαχαροπλαστείο θα θέλουμε να δημοσιεύσουμε μια συνταγή για το αγαπημένο μας γλυκό στο Instagram ώστε να προσελκύσουμε το engagement των απανταχού γλυκατζήδων! Εάν η γευστική συνταγή για το γλυκό μας πάρει άπειρα Likes τότε θα έχει περισσότερες πιθανότητες να ανταγωνιστεί άλλες κορυφαίες αναρτήσεις με παρόμοια hashtags και ίσως εμφανιστεί και στη σελίδα Explore του Instagram. Η σελίδα explore, την οποία μπορείτε να βρείτε στο Instagram κάνοντας κλικ στο σύμβολο μεγεθυντικού φακού, είναι μια συλλογή από posts που σας άρεσαν και posts που άρεσαν στους λογαριασμούς με τους οποίους αλληλεπιδράτε συχνότερα. Εφόσον η σελίδα explore εμφανίζει post που αρέσουν στους Followers τους, είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για την επιχείρησή σας να προσεγγίσει ένα νέο κοινό.

Αλλά ενώ τα χιλιάδες Likes σαφώς και είναι πολύτιμα για μια σελίδα στο Instagram, ωφελούν μόνο αν τα έχουμε πετύχει οργανικά.

Η αγορά των Likes μπορεί να φαίνεται σαν μια καλή μέθοδος για την αύξηση του loyalty, αλλά είναι στην πραγματικότητα μια επικίνδυνη τακτική που μπορεί να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα καταστρέφοντας τη φήμη του brand.

Πιο κάτω θα βρείτε τους δύο τρόπους με τους οποίους μπορείτε να αγοράσετε Instagram Likes αλλά και πώς η λήψη οποιασδήποτε απόφασης μπορεί να δημιουργήσει κενά στη στρατηγική marketing του brand σας.

Πως να αγοράσεις Instagram Likes

Υπάρχουν δύο τύποι υπηρεσιών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αγοράσετε Like στο Instagram. Η πρώτη υπηρεσία “πωλεί” Like σε ψεύτικους λογαριασμούς.

Η δεύτερη υπηρεσία πωλεί Instagram bots (Το Instagram Bot είναι ένα ρομποτικό αρχείο που προσθέτει αυτόματα φίλους στο προφίλ σας στο Instagram), οι λογαριασμοί των οποίων είναι πραγματικοί, με την προσδοκία ότι οι χρήστες αυτοί στη συνέχεια θα μας ακολουθήσουν.

Ποιος κινδύνους κρύβει η κάθε επιλογή

Instagram Likes από ψεύτικους λογαριασμούς

Η πρώτη μέθοδος, που πληρώνει μια υπηρεσία για να έχετε Likes από ψεύτικους λογαριασμούς, είναι μια αναποτελεσματική και επικίνδυνη επιλογή. Εφόσον αυτοί οι λογαριασμοί είναι ψεύτικοι, δεν θα έχουμε διάδραση στα posts μας με τη μορφή σχολίων και εάν οι Followers μας δουν ότι έχουμε μια δημοσίευση η οποία αρέσει σε 1.000 άτομα, αλλά έχει μόνο δύο σχόλια, θα δημιουργηθεί ένα κλίμα δυσπιστίας ως προς την γνησιότητα του λογαριασμού μας. Ακόμη χειρότερα, οι ψεύτικοι λογαριασμοί δεν θα μετατραπούν ΠΟΤΕ σε πραγματικούς πελάτες. Μια τέτοια μέθοδος σίγουρα δεν μας βοηθά στο να έχουμε ξεκάθαρη εικόνα για την πραγματική απόδοση της ανάρτησής μας.

Επιπλέον εάν το πραγματικό κοινό μας ανακαλύψει ότι κάποια από τα Likes στις αναρτήσεις μας προέρχονται από ψεύτικους λογαριασμούς (κάτι που είναι εύκολο να αναγνωριστεί, αν οι ψεύτικοι λογαριασμοί δεν έχουν φωτογραφίες προφίλ ή δικές τους αναρτήσεις), η επιχείρησή μας μπορεί να φανεί φθηνή ή ανενημέρωτη. Ένας καταναλωτής, εάν βλέπει πως οι Followers μας να είναι ψεύτικοι, υποθέτει ότι τα προϊόντα ή οι υπηρεσίες μας δεν είναι υψηλής ποιότητας.

Instagram Likes με Instagram bots

Υπάρχει ένας άγραφος κανόνας “Σε ακολουθώ, με ακολουθείς” που υπάρχει στο Instagram, που ουσιαστικά σημαίνει ότι αν κάποιος με ακολουθήσει, αισθάνομαι υποχρεωμένος να τον ακολουθήσω σε αντάλλαγμα.

Με αυτήν την υπηρεσία, ουσιαστικά αγοράζετε ένα bot για να ακολουθείτε τους λογαριασμούς άλλων χρηστών, με την ελπίδα ότι οι λογαριασμοί αυτοί θα μας ακολουθήσουν και θα τους αρέσουν τα post μας. Το bot ουσιαστικά ενεργεί ως ένα “αόρατο χέρι”, το οποίο ακολουθεί λογαριασμούς από το προφίλ μας και κάνοντας Like σαν να ήμαστε εμείς.

Αφότου τα bots του Instagram ακολουθήσουν αρκετούς λογαριασμούς, τελικά θα κάνουν unfollow όσους δεν σας έχουν κάνει follow back.

Αυτή η μέθοδος έχει κοινές επικίνδυνες και μακροπρόθεσμες “επιπλοκές”, όπως το να αγοράσουμε Likes από ψεύτικους λογαριασμούς. Υπάρχουν όμως και επιπρόσθετοι κίνδυνοι με τη χρήση ενός bot. Το bot, ενεργώντας για λογαριασμό μας, καθώς δεν είναι ένα πραγματικό πρόσωπο και δεν έχει κριτική ικανότητα θα μπορούσε κάλλιστα να κάνει λανθασμένα Follow σε έναν λογαριασμό που για παράδειγμα δημοσιεύει ακατάλληλο περιεχόμενο.

Για παράδειγμα, το bot ορθά θα ακολουθεί λογαριασμούς οι οποίοι χρησιμοποιούν hastags που εμείς έχουμε ορίσει ως επιθυμητά. Κάτι τέτοιο όμως θα μπορούσε να οδηγήσει το bot να κάνει Like σε άσχετες αναρτήσεις που δεν υποστηρίζουν τις αξίες του brand μας σας ή ακόμα και σε λογαριασμούς που δημοσιεύουν περιεχόμενο που οι πελάτες μας θα βρίσκουν προσβλητικό.

Υπάρχουν φυσικά & άλλοι τρόποι να αποκτήσουμε Followers & να κερδίσουμε Likes στο προφίλ μας, είναι σίγουρα πιο χρονοβόροι αλλά το τελικό αποτέλεσμα σίγουρα θα μας δικαιώσει!

1. Χρησιμοποίησε τα σωστά και δημοφιλή #Hashtags
2. Like και comment! Είναι σίγουρα κουραστικό και απαιτεί αρκετές ώρες ενασχόλησης αλλά είναι ο σωστότερος και αποδοτικότερος τρόπος να αποκτήσεις follower που θα είναι χρήσιμοι στον λογαριασμό σου. Κάνοντας follow προφίλ που πιθανότατα θα έδειχναν ενδιαφέρον για τις αναρτήσεις μας θα έχουμε σίγουρα ένα κοινό που θα είναι engaged. Δεν πρέπει φυσικά να ξεχνάμε να κάνουμε Like στις δικές τους αναρτήσεις, επίσης κάποιο σύντομο comment θα ήταν αρκετά χρήσιμο.
3. Δημοσίευε τις φωτογραφίες σου την κατάλληλη ώρα. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι ώρες 2 το βράδυ, 4 με 6 το απόγευμα και 11 το βράδυ είναι οι καλύτερες ώρες να ανεβάσουμε μια φωτογραφία. Φυσικά θα μπορούσαμε να βρούμε τις δικές μας κατάλληλες ώρες δοκιμάζοντας να κάνουμε αναρτήσεις σε διάφορες στιγμές τις ημέρας και να παρακολουθούμε την απόδοση του.
4. Φωτεινές φωτογραφίες. Οι φωτεινές φωτογραφίες αποδίδουν κατά 24% καλύτερα από τις σκοτεινές